• Levering binnen 1-3 werkdagen
  • NL: gratis verzending boven €50

8.9138 Reviews

    Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

    JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN

    We hebben ondertussen onze weg wat meer gevonden in de Corona-heisa. Thuis werken, of misschien een tijdje helemaal niet werken. We grijpen de tijd aan om thuis creatief aan de slag te slaan, of om juist even helemaal niks te doen. Alles is goed. Zo lang iedereen zich maar veilig, gezond en blij voelt. En daar willen wij graag aan bijdragen. Kom dus weer helemaal tot jezelf en haal het beste uit deze rustige periode met jouw eigen home spa! Natuurlijk plasticvrij.

    JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN
    BLOG

    Begin met een kleine make-over van je badkamer. Schuif de eventuele luxaflex dicht, steek wat geurkaarsen aan en zet een relaxed muziekje op. Daarna laten wij zien hoe jij in vijf stappen jouw badkamer omtovert in jouw eigen home spa.

    STAP 1: SCRUBBEN

    Niks fijner dan een spa-ritueel beginnen met een schone, nieuwe huid. Lekker scrubben dus. Je huid verliest dagelijks duizenden huidcellen. Wanneer deze zich opstapelen, kan je huid er dof en schilferig uitzien. Door te scrubben ‘schuur’ je deze oude huidcellen weg waardoor je huid weer glad en glanzend wordt. Daarbij voorkom je ingegroeide haartjes, word je sneller en egaler bruin en je stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor krijgt je huid dus die natuurlijke glans én je vertraagt het huidverouderingsproces. Wat een wondermiddel hè? We got you covered – obviously. Want we hebben een hele rits aan heerlijke bodyscrubs

    Gebruik een scrubhandschoen bij jouw favoriete bodyscrub om het vernieuwingsproces wat te versnellen, bijvoorbeeld deze van Naturae Donum hieronder. Gemaakt van 75% brandnetel (!) en 25% katoen.

    HOE OOK ALWEER?

    Over het algemeen kun je het beste één keer per week scrubben, dit hangt echter wel af van jouw huidtype. Heb je een normale tot vette huid? Dan is één keer per week perfect. Heb je juist een droge of gevoelige huid? Beperk scrubben dan tot één keer per twee weken. Stel een vaste dag in de week in om te scrubben. Zo ben je nooit te vroeg en kan je elke keer weer uitkijken naar je wekelijkse home spa!

    STAP 2: INZEPEN

    Goed. Nu je een frisse, schone huid hebt, hebben andere producten ook meer nut. Je huid neemt producten namelijk beter op en kan deze beter reguleren. Gebruik dus nu een zeep om de reiniging compleet te maken en restjes scrubkorrels te verwijderen. Ook hier zijn wij je beste vriend. We hebben super veel fijne douchegels en lichaamszepen  voor jouw kleine home spa. Ga bijvoorbeeld voor de Dead Sea Mud zeep van HelemaalShea. Deze is perfect voor de onrustige huid. De klei in de zeep verbetert de bloedcirculatie en heeft een diep reinigende werking. 

    STAP 3: VOETEN

    Denk jij weleens aan hoe hard jouw voeten voor je werken? Lopen, lang stilstaan, urenlang verpakt in schoenen. Zij verdienen ook wel een verwen-zen-moment. De puimsteen van Croll & Denecke geeft jouw pootjes precies wat ze nodig hebben. Eerlijk is eerlijk; we hebben allemaal wel eens ‘last’ van eelt. Wrijf de steen zachtjes over de eeltplekken en doe dit wekelijks. Je zult zien dat je na een paar weken de poezeligste pootjes ooit hebt. Gebruik de steen op een warme en vochtige huid, dus bijvoorbeeld vanonder de douche vandaan of na een voetenbadje.

    Je voeten hebben wederom iets speciaals nodig. Na de puimsteen kunnen je voeten een beetje gevoelig aanvoelen. Gebruik daarom de voetencrème van Fair Squared om ze een laagje bescherming te geven. De citrusoliën in de crème hebben een verkoelend en revitaliserend effect waardoor je voeten heerlijk licht aanvoelen.

    STAP 4: SMEREN SMEREN SMEREN

    Ondertussen ben je zo glad als wat en ben je afgedroogd. Dan is het nu de hoogste tijd om te smeren. Begin met je lichaam. Want hoe eerder de crème is ingetrokken, hoe sneller jij je in een wollige badjas kunt hullen. Ook in bodylotions hebben wij een ruime keuze. Natuurlijk hebben ze allemaal een eigen recept en een specifieke functie. Door de lichte textuur van de lotions wordt het in ieder geval een eitje voor je huid om ze te absorberen. Ze laten geen laagje achter op je huid waardoor je niet hoeft te wachten om jezelf in te wikkelen. Als een wrap op de bank.

    Last but not least – want wat hebben ze het te verduren nu – de handen! Handenwassen is nu een must, maar een hel voor de handhuid. Je mag dan wel ‘verzorgende’ of ‘hydraterende’ handzepen hebben, met veel gebruik drogen ze je handen toch echt uit. Ga dus voor een handcrème die je huid weer soepel maakt en die snel intrekt. Zoals deze handcrème van Fair Squared met heerlijke amandelgeur. Gemaakt van Fair Trade Palestijnse olijfolie en amandelolie uit Oezbekistan is de crème perfect tegen uitdroging en veroudering. Of deze hand jam van Amazinc!. Tip: zet een potje handcrème naast de handzeep. Zo vergeet je het niet snel en maak je er een gewoonte van.

    STAP 5: MASKERTJES

    Wij bij Oceonics vinden dat een home spa toch écht niet compleet is zonder maskertjes. Het ultieme moment van ontspanning, even helemaal niks doen. En je moet ook wel verplicht niks doen, want voor je het weet laat je overal sporen achter. En het zou geen tip zijn als we ook bij deze geen mooie producten hebben. Neem bijvoorbeeld het gezichtsmasker van Fair Squared. Een verzachtend masker vol met antioxidanten en mineralen. Je waant je middenin een Midden-Oosters welness-oord.

    Zo wordt thuisblijven wel een beetje leuker, toch? Helemaal schoon, zacht en ingesmeerd kun je nu – helemaal relaxed – genieten van een goed boek, podcast, film of tijdschrift samen met een kop van je lievelingsthee. Want hoe vervelend dit allemaal ook is, we moeten toch proberen om er het beste van te maken! Organiseer dus die home spa en neem die welverdiende tijd voor jezelf.

    Wil je op de hoogte blijven van de rest van onze tips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontdek meer over een plasticvrij leven!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • MINERALE VS. CHEMISCHE FILTERS
      23 / Apr / 2023

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      MINERALE VS. CHEMISCHE FILTERS

    • DE ZON EN ZONBESCHERMING
      22 / Apr / 2023

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      DE ZON EN ZONBESCHERMING

    • ONZE PLASTICVRIJE BEAUTY DAGROUTINE
      28 / Apr / 2021

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      ONZE PLASTICVRIJE BEAUTY DAGROUTINE

    • NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:
      02 / Feb / 2021

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      NATUURLIJKE HAARVERZORGING - HET IS EVEN BIKKELEN:

    • DE PLASTICVRIJE TANDPASTA SMILE
      29 / Aug / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      DE PLASTICVRIJE TANDPASTA SMILE

    • HOE WERKT EEN SAFETY RAZOR?
      29 / Jul / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      HOE WERKT EEN SAFETY RAZOR?

    • EEN PLASTICVRIJ LEVEN
      29 / Jul / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      EEN PLASTICVRIJ LEVEN

    • JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN
      11 / Apr / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      JOUW HOME SPA IN 5 STAPPEN

    • WAAROM BIOPLASTIC OOK NIET DE OPLOSSING IS
      19 / Feb / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      WAAROM BIOPLASTIC OOK NIET DE OPLOSSING IS

    • WORD BEWUST OVER JÓUW PLASTIC GEBRUIK
      05 / Feb / 2020

      Veerle van Oceonics - 11 / Apr / 2020

      WORD BEWUST OVER JÓUW PLASTIC GEBRUIK

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Oceonics 9.3 / 10 - 97 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »